Protocol heropening Flop

Coronaproof Appleknockers Flophouse

Laatste wijziging: 31 augustus 

De zwaarste tijd in corona hebben we ondertussen gehad en de regering laat ons langzaamaan weer een biertje drinken op het terras. Ook mogen clubhuizen vanaf 1 juli weer open. Om dit in goede banen te leiden en om er voor te zorgen dat er te allen tijde de anderhalve meter wordt gehanteerd, moet het Flop wel eerst coronaproof worden.

Om het Flop coronaproof te maken en de anderhalve meter te behouden, is het plan om in eerste instantie het Appleknockers Flophouse en het terras open te stellen voor de leden. Het buitenterras zal bestaan uit het bestaande terras aan de rechterzijde van het Flop en aan de voorzijde. Iemand die een tafel buiten gereserveerd heeft mag alleen het Flop in om naar de toiletten te gaan of om een bestelling te plaatsen aan de bar, mits zij de daarvoor bestemde looproutes volgen.


De algemene voorwaarden die te allen tijde gelden zijn te vinden in Bijlage 1. 

Waarborgen anderhalve meter afstand 

Om er voor te zorgen dat naast binnen, ook buiten de anderhalve meter gewaarborgd wordt, zijn er verschillende maatregelen van kracht:

1. De tafels staan ver genoeg bij elkaar vandaan om er voor te zorgen dat ze bereikbaar blijven en iedereen niet te dicht op elkaar gaat zitten;

2. Op ieder moment wordt er buiten gecontroleerd door iemand van de huidige Flophouse Commissie (FC), bestuur, beoogd bestuur of beoogd FC om te kijken of de regels gevolgd worden. 

3. Op het niet waarborgen van de anderhalve meter afstand volgt altijd eerst een waarschuwing. Bij het niet in acht nemen van deze waarschuwing moet de desbetreffende persoon het terrein verlaten. Mochten er zich hier problemen bij voordoen, is het bestuur in zijn recht om hier passende maatregelen toe te passen. 


Hygiëne

Naast het waarborgen van de anderhalve meter afstand zijn andere hygiënepunten, zoals het niezen in je elleboog en het wassen van je handen, heel belangrijk. Voor het reinigen van je handen bieden we de volgende mogelijkheden:

1. Voor de ingang bij het Flop staat handgel waarmee je je handen moet desinfecteren. Dit is voor iedereen verplicht.

2. Bij de wasbakken in de toiletten staat handzeep, waarmee je je handen kan wassen.

3. Daarnaast staan er op verschillende plekken handgel, om leden de mogelijkheid te bieden altijd hun handen te reinigen. Deze zijn terug te vinden bij de ingang van het Flop, aan de bar en bij het kleine en het grote terras.

4. Het is niet toegestaan om uit hetzelfde glas te drinken. Dit betreft dus zowel pullen als normale glazen. 

5. Bij het spelen van spelletjes dient iedereen zijn eigen attributen te gebruiken. Dit betekent dus dat dobbelspelletjes mogen, mits iedereen zijn eigen spullen gebruikt. 

6. Ook bij het gebruik van de toiletten dient er 1,5 meter afstand te worden gehouden. Beide damestoiletten zijn te gebruiken, maar de wachtrij dient buiten de deur te worden gevormd. Op het moment dat er 2 wachtenden zijn, kan men niet meer in de rij aansluiten. Voor het herentoilet geldt dat er maximaal 2 mannen bij de brede urinoir mogen plaatsnemen en 1 persoon gebruik mag maken van het normale toilet. Ook hier gelden de regels voor de rijen. Daarnaast moet men wachten tot de vorige persoon het toilet verlaten heeft tot hij/zij naar binnen mag gaan. 

7. Iedere tafel beschikt over zijn eigen meter/trays. Deze dienen dan ook meegenomen te worden als er nieuwe consumpties worden gehaald. 


Looproutes Flop 

De voordeur blijft de ingang van het Flop. Hier moet je langslopen als je naar de toiletten gaat of als je wat wil bestellen bij de bar. Vervolgens moet je het Flop verlaten via de nooduitgang rechtsachter. De nooduitgang is bereikbaar via twee verschillende looproutes, welke duidelijk aangegeven staan via lijnen en pijlen op de grond. Ook zullen er lijnen worden getrokken om de anderhalve meter afstand aan te geven.

De looproutes zijn als volgt:

1. Voor de toiletgangers is er een looproute die je langs de ramen naar buiten begeleidt;

2. Indien je een drankje bestelt, loop je in een boog naar de bar toe en daarna in een boog naar de nooduitgang;

3. De looproute naar de bar heeft een splitsing, zodat er twee mensen tegelijk geholpen kunnen worden, met als doel een zo kort mogelijke rij en zo min mogelijk mensen in de kantine zelf.

4. Voor het grote terras aan de rechterzijde gaat de looproute via de verlaging tegen het hoofdveld aan, richting de ingang; 

5. Voor het terras aan de voorkant van het Flop kun je de ingang gemakkelijk bereiken via het terras zelf. Vervolgens kun je via de nooduitgang langs de ramen weer teruglopen.

Looproutes buiten/terras

Het terras is te bereiken door via dezelfde verhoging als waarmee je het Flop binnen gaat omhoog te lopen. Ook hier gebruik je dus niet de trap, maar de steile helling. Als er mensen voor je in de rij staan dan houd je altijd anderhalve meter afstand op de steile helling. Je wacht keurig op je beurt en wast je handen voordat je het terras betreedt. De plek wordt je aangewezen en verdere aanwijzingen worden gegeven. Voordat je het terras betreedt ga dan niet naar binnen, maar loop via buiten naar het nieuwe terras. Vervolgens loop je direct via de trap naar beneden langs het hoofdveld van het terras naar je plek. Je blijft op je plek zitten en schuift niet met picknickbanken. Mocht je het terras willen verlaten dan doe je dit door achter het Flop langs het afvalhok naar de parkeerplaats te lopen. Het terras kom je weer op, op dezelfde manier als hierboven beschreven. Je gaat in geen geval onder het afzet lint door waarmee de looproutes zijn afgezet. 

Reserveren plek Appleknockers Flophouse
Buiten zijn 10 tafels beschikbaar waar 4 personen per tafel kunnen plaatsnemen. Daarnaast zijn er binnen 5 tafels aanwezig waar 3 personen per tafel kunnen plaatsnemen. Vooraf dient er gereserveerd te worden via www.knickerbockers.nl. We werken in tijdsblokken om zoveel mogelijk leden een plek bij het Flop aan te kunnen bieden. 
De tijdsblokken zijn van 18.00 uur tot 20.00 uur en van 20.30 uur tot 22.30 uur. Het half uur speling dient om overlap tussen de groepen te voorkomen. 
Onder het kopje agenda op de site zijn de dagen met de desbetreffende tijdsblokken voor reserveren weergegeven. Elke vrijdag om 14.00 uur openen de inschrijvingen. 
Je dient te klikken op, onder het kopje agenda, jouw voorkeurstijd en dag, waarna je naar beneden scrolt om aan de linkerzijde van de pagina op de knop aanmelden te klikken. Vervolgens kan je een tafel voor binnen of buiten reserveren. Als je op kies hebt geklikt, is het belangrijk om alle voor- en achternamen van de leden aan jouw tafel in te vullen. 

Bijlage 1: algemene voorwaarden betreden Appleknockers Flophouse


Algemene voorwaarden

● Personen met gezondheidsklachten zoals niezen, hoesten, keelpijn en koorts dienen thuis te blijven.

● Alle bezoekers dienen de looproutes in acht te nemen die door middel van pijlen en strepen op het terrein aangegeven zijn.

● Verlaat direct het Flop als je naar de wc bent geweest of een bestelling hebt geplaatst.

● Het terrein mag alleen betreden worden met een geldige reservering. 

● Er zullen te allen tijde tenminste drie coronaverantwoordelijken aanwezig zijn.

● Indien een bezoeker zich niet aan de bovengenoemde regels houdt of aanwijzingen van de coronaverantwoordelijken negeert, kan de desbetreffende bezoeker van het terrein verwijderd worden.

● In het geval van een bevestigde coronabesmetting, dient de desbetreffende persoon dit te melden bij het bestuur mits hij/zij in de afgelopen 14 dagen op het terrein is geweest. Het bestuur zal dan de overige aanwezigen hierop attenderen, evenals de GGD. Er zal vertrouwelijk en discreet met deze informatie omgegaan worden.