Frequently Asked Questions (FAQ)

Hoeveel bedraagt de contributie per jaar?
De contributie bedraag €85,- per jaar. Daarnaast betaal je als eerstejaars een extra eenmalige bijdrage van €25,-. De kosten voor het proeflidmaatschap bedragen €25,- per seizoen.

Wat is de ACLO en waarom moet ik ook daar lid zijn?
De ACLO is de overkoepelende organisatie van alle studentensport verenigingen. De ACLO wordt gedeeltelijk gesubsidieerd door de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool. Omdat ook The Knickerbockers is aangesloten bij de ACLO, moet iedereen zijn/haar collegekaart aclotiveren voor 1 november. De prijs van deze kaart is €59,95 voor studenten. Een ACLO lidmaatschap voor afgestudeerden (max. 3 jaar na je afstuderen aan de RuG of Hanze) of studenten die niet aan de Hanzehogeschool of RuG studeren kost €134,95,-. Hiervoor kan je dan ook het hele jaar gratis cursussen volgen en gratis tennis-en squashbanen huren. Voor meer informatie kun je naar de website van de ACLO.

De secretaris van de oude vereniging zegt dat ik mijn overschrijvingspapieren bij The Knickerbockers moet halen. Klopt dat?
Sinds februari 2016 gaan alle overschrijvingen digitaal. Een overschrijvingspapier is dus niet meer nodig. Het enige dat je oude vereniging moet doen, is je uitschrijven bij de KNVB via sportlink.

Kan ik ook meetrainen als trainingslid van september tot en met december, of het gehele jaar?
Nee, dit is niet mogelijk. Als voetbalclub in Groningen krijgen wij vaak het verzoek van studenten die nog thuis voetballen om bij ons te trainen, zonder intentie om daadwerkelijk ook lid te worden. Wij hebben echter als club besloten dat wij deze manier van meetrainen vanwege uiteenlopende redenen, helaas niet faciliteren.

Heb ik een spelerspas nodig?
Vanaf het seizoen 2017-2018 zal de digitale spelerspas worden ingevoerd en zal de huidige fysiek spelerspas niet meer geldig zijn. Zolang een speler in het systeem van Sportlink staat vermeld en een duidelijke foto bij zijn vereniging heeft aangeleverd, is de speler speelgerechtigd. Door je aanmelding bij G.S.V.V. The Knickerbockers, zal de secretaris je lid maken van de vereniging bij de KNVB. Zorg dat je bij aanmelding een (pas)foto stuurt naar secretaris@knickerbockers.nl. Belangrijk is dat in alle redelijkheid verwacht kan worden dat de scheidsrechter het een goedgelijkende foto vindt. Zorg dus voor voldoende contrast en geen gezichten van een te grote afstand.