Lidmaatschapnederland_40engeland_40

Lees voor je je wilt aanmelden de informatie hieronder en het privacybeleid goed door! Je aanmelding wordt alleen verwerkt als je het inschrijfformulier digitaal invult en met handtekening opstuurt naar de secretaris, evenals een pasfoto voor je digitale spelerspas. De aanmeldingen voor het seizoen 2019-2020 gaan vanaf maandag 8 april open. Mocht je na het lezen van deze informatie nog vragen hebben dan kun je mailen naar secretaris@knickerbockers.nl.

De aanmeldingsprocedure

Wanneer je via de link onderaan de pagina het inschrijfformulier opent, moet je deze digitaal helemaal invullen, waarna jouw aanmelding in ons systeem komt te staan. Vervolgens mail je een versie met handtekening inculsief pasfoto's op naar de secretaris (secretaris@knickerbockers.nl). Wanneer de secretaris jouw aanmelding heeft ontvangen, krijg je hier bericht over. Een aanmelding wordt alleen behandeld, wanneer deze door de secretaris met handtekening en pasfoto is ontvangen.

Let bij je aanmelding vooral op de volgende punten: 

  • Financiële gegevens: Zorg dat de naam, het rekeningnummer en de plaats met elkaar corresponderen.
  • Studentnummer RuG/Hanze: Let hierbij op dat je het juiste nummer invult. Is jouw nummer nog niet bekend, zorg dan dat je deze later mailt naar de secretaris. Studeer je elders, neem dan met de secretaris contact op. Het is namelijk belangrijk dat je wel ACLO-lid kunt worden. Geef dit duidelijk aan op het formulier.
  • Laatst gespeelde club en lid geweest tot en met seizoen: Wees hier heel secuur in. Wanneer je namelijk de afgelopen drie jaar nog bij een andere vereniging lid bent geweest, is er een overschrijving noodzakelijk. Is dit niet het geval, is er slechts sprake van deze aanmelding. Voor de overschrijving is het van belang dat je je geboortedatum en laatst gespeelde club correct doorgeeft.
  • Actief bij de vereniging: Denk hierbij aan commissiewerk, fluiten op zaterdag of tappen.
  • Nieuwelingenweekend: Elk jaar wordt door de Taskforce een gezellig weekend georganiseerd op Schiermonnikoog, waar gemiddeld tachtig nieuwelingen naar toe gaan. Een buitenkansje om meteen veel mensen te leren kennen. Hiervoor dien je je nog wel apart op te geven. Wanneer je aanmelding bij TKB rond is zal je automatisch een aanmeldformulier ontvangen voor het nieuwelingenweekend.

De overschrijvingsprocedure

Wanneer je de afgelopen drie jaar ingeschreven bent geweest bij een andere voetbalvereniging, is er een overschrijving noodzakelijk. Sinds 2016 is het mogelijk een overschrijving digitaal te regelen. Hiervoor is het van belang dat je je laatst gespeelde club en seizoen tot wanneer je lid bent geweest goed doorgeeft. Als blijkt dat je een overschrijving nodig hebt zal dit automatisch worden geregeld, zorg er wel voor dat je op tijd bent. Er zijn ook belangrijke data per categorie.

Categorie-indeling

De KNVB hanteert een A-categorie en een B-categorie. Zowel bij de mannen, als bij de vrouwen is er sprake van de A-categorie, wanneer je derde klasse (reserve) of hoger speelt. De B-categorie omvat alle niveaus lager dan de derde klasse (reserve). Bij The Knickerbockers komen Heren 1 t/m Heren 9 en Dames 1 t/m Dames 3 uit in de A-categorie en komen Heren 10 t/m Heren 18 en Dames 4 t/m Dames 8 uit in de B-categorie. 

Selectietrainingen

Er zijn elk jaar selectietraingen waar iedereen heen kan gaan om te kijken of hij/zij in aanmerking kan komen om in de selectieteams te voetballen. De eerste selectietraining van de mannen zullen op 27 en 29 mei zijn en die van de vrouwen op 28 mei en 4 juni. Voor vragen over deze selectietrainingen kan er gemaild worden naar wedsec@knickerbockers.nl. Rick Vens houdt zich bezig met de selectieteams van de mannen en Sanne Hartsema met de selectieteams van de vrouwen. Het is makkelijk dit te vermelden in je e-mail.

Tijdstip van overschrijving

Wanneer je in de A-categorie uit wilt komen, moet de overschrijving voor 15 juni rond zijn. Hier zijn echter twee uitzonderingen voor:

  • Je kan ook in de A-categorie voetballen, wanneer jij voor 31 augustus bent overgeschreven, mits je in de afgelopen drie maanden verhuisd bent, waardoor de afstand van de oude vereniging en The Knickerbockers ten minste 30 kilometer is. Om de overschrijving snel af te ronden, word je aangeraden een kopie van het uittreksel van het bevolkingsregister mee te sturen met het overschrijvingsformulier. Dit uittreksel kun je bij het gemeentehuis van je nieuwe gemeente opvragen.
  • Wanneer je een jaar niet hebt gevoetbald, maar wel eens binnen de afgelopen drie jaar, kom je altijd in aanmerking om A-categorie te voetballen.

Wanneer je in de B-categorie uit wilt komen, moet de overschrijving voor 31 augustus rond zijn. Ook hier geldt een uitzondering:

  • Je kan ook tijdens een seizoen overgeschreven worden, mits de oude vereniging toestemt. 

Mocht je na het lezen van bovengenoemde informatie nog vragen hebben, stuur dan een mailtje naar secretaris@knickerbockers.nl.

Klik hier voor het inschrijfformulier