Wedstrijd van de week
geschreven door
Bestuur

16
feb
Overzicht

Deze zaterdag staat er weer een clash tussen twee TKB teams op het programma. Om 17.00 zal de aftrap plaatsvinden tussen Heren 11 en Heren 10. Hier de voorbeschouwing van beide teams: 

Heren 11

Bosma blikt vooruit op de aankomende fustwedstrijd
"Dit zijn de wedstrijden waarvoor je voetballer bent", zegt Ruud Bosma over het aanstaande duel met heren 10. En de Buizerd kan het weten. Behalve de nodige Klassieker-ervaring heeft de spits immers ook behoorlijk wat vergelijkingsmateriaal verzameld in Duitsland, Tsjechië, Estland en Ierland.
 
Het is bovendien de ervaring die van pas komt tijdens zulke wedstrijden. Dat bleek wel tijdens de eerste ontmoeting tussen de Buizerds en heren 10 dit seizoen. 
 
Bosma, 31 jaar inmiddels, speelde niet eens zijn beste wedstrijd sinds zijn rentree. Verre van, maar hij had wel een aanzienlijke bijdrage in de zege op TKBello (1-4).
 
Ruud Bosma scoorde een hattrick tijdens de laatste fustwedstrijd op TKBello.
 
Bosma opende die oktobermiddag kort voor rust de score en maakte daarmee zijn 22ste doelpunt in zijn 11de fustwedstrijd.
 
Bovendien ontregelde hij zijn tegenstanders behoorlijk door in de duels steeds de grens op te zoeken. "Dat hoort erbij. Soms krijg je een tikje en soms deel je er eentje uit", zegt Bosma nu.
 
Het verraadt de sluwheid van een gelouterde prof die zijn doelpunten in het verleden maakte voor verschillende korfbalverenigingen in binnen- en buitenland. Maar Bosma merkt dat hij niet de enige is die een sprankje topkorfbal naar de 4e klasse J heeft gebracht.
 
Geen Mickey Mouse competitie
"Ik moet zeggen dat je in de 4e klasse J ook steeds vaker ziet dat er op resultaat gespeeld wordt. Net als in de eredivisie wordt er hier door steeds meer teams op de omschakeling gespeeld."
Bosma bestrijdt dan ook dat de 4e klasse J een Mickey Mouse-competitie is. "Het is hier zeker niet zo slecht als mensen weleens denken. Natuurlijk is de 4e klasse J geen eredivisie, maar het is nou ook weer niet zoveel minder."

Heren 10
Deze zaterdag staat de wedstrijd tegen heren 11 op het programma. Met een klinkende 10-0 zege tegen Holwierde als laatste resultaat, zit het met het vertrouwen wel goed bij heren 10. Ook de ranglijst zorgt voor het nodige vertrouwen. Met heren 10 op de 6e plaats vinden we heren 11 op een mooi plekje onder ons.Bij heren 11 zit de angst er blijkbaar ook al goed in. Ze kwamen zowaar een keer opdagen op de training. Als trainen voor talentlozen is, mogen jullie wel eens vaker komen. Zal jullie goed doen.Op initiatief van heren 10, hebben beide teams het mogelijk gemaakt dat er voor de wedstrijd een sfeeractie zal zijn. Dit beloofd een spectaculair begin te worden van een spectaculair potje in de kelderklasse. Zeg al je andere plannen af, kom op tijd, neem je vrienden, vriendinnen en familie mee en blijf lekker zuipen na de wedstrijd.