Wedstrijd van de week
geschreven door
Bestuur

06
apr
Overzicht

Op deze mooie superzaterdag hebben TKB Dames 6 en Dames 7 de eer om om 10.00 af te mogen trappen voor een fustwedstrijd. Tijdens deze pot staat er echter meer op het spel dan alleen bier en de eeuwige concurrentiestrijd tussen beide teams. Dames 6 probeert namelijk aan te haken bij de top van de competitie en Dames 7 probeert eindelijk weg te raken van de onderste regionen. Dit belooft natuurlijk een onvergetelijke wedstrijd te worden waar heel TKB het over jaren nog steeds heeft. Ik verwacht u allen daarom ook langs de lijn morgenochtend. Om alvast even warm te draaien hier de voorbeschouwingen van beide teams.  

Dames 7:

Hoewel dames Zes boven in mee draait zegt dat natuurlijk helemaal niks. Dat noemen ze ook wel gewoon een kwestie van geluk of in andere woorden gunstig toeval of een prettige loop van omstandigheden. Waar wij afgelopen seizoen veel ‘geluk’ hebben gehad bij het vroeg pieken, het lijden van ernstige katers en de hoge score in het regelklasement doormiddel van vele aflassingen. (Zie hier ons filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=pfh2DpGc7Us ) Laten wij ons zeker niet uit het veld slaan. Hoewel we de vorige fust wedstijd, voor ons de eerste wedstrijd van het seizoen, 7-0 aan de reet kregen, komen we sterker terug dan ooit tevoren!! Met een aantal nieuwelingen en paar technische veranderingen in het veld zullen we laten zien dat we wel degelijk kunnen voetballen.  

Het was een moeilijke taak onze naam van de laagste plek van het doelpuntenklassement te vegen. Maar we gaan er voor zorgen dat Heren 15 daar een vast plekje krijgt voor de komende tijd. 
BTW! Heb je ooit al eens een ‘De Preter’ in het veld gezien die wél kan voetballen? Laat je kater niet overwinnen en kom om 10 uur naar het prachtige TKBello om vervolgens een paar goud gele rakkers met ons te drinken want daar zijn we zeker niet vies van!!!! 
 
Chiara Verheij: 'nooit geschoten is altijd mis'
 
Ingrid Brokke: ‘7 om de oren maar in het Flop heeft 6 verloren’

Dames 6:

Deze zaterdag staat opnieuw de legendarische clash van dames laag op het programma. Onze laatste ontmoeting eindigde niet verrassend in een 7-0 overwinning voor het talent van dames 6.

De afgelopen maanden heerste er op de velden een hevige competitie tussen dames 6 en 7. Tussen de lijnen keken de spelers elkaar niet meer rechtstreeks aan en er waren alleen vijandige woordwisselingen. Elke training was een strijd om te laten zien welk team het meest traint, het hardst loopt en de meeste goals maakt. Gelukkig worden de gemoederen bedaard zodra het veld wordt verlaten en het flop wordt binnengetreden. In de derde helft zijn wij als teams weer even goede vrienden en kunnen we gezellig samen biertjes naar binnen gieten. 
 
Tijdens een van deze gezellige avonden hebben we als dameselftallen besloten het deze tweede fustwedstrijd wat spannender te maken dan voorgaande. Wij als dames 6 gaf het 7e de ruimte om meer te trainen (zelfs extra trainingen van de trainer van dames 2 himself: Bart Waninge). Ook wij als 6 dragen ons steentje bij aan wat extra spanning. We hebben onze sterspeler Evie Warmelink gepromoveerd tot coach. Door Warmelink aan te kan te zetten, geven we dames 7 de kans om een keer over de middellijn te komen. Daarnaast gaan we vrijdag met het hele team zuipen, om onze kracht iets af te zwakken. Door deze maatregelen hopen we dit keer dames 7 niet met 7-0 van de mat te vegen, maar met 6(!)-0. 
 
Als aanvoerders hopen wij vooral op een gezellige pot met zichtbare onderlinge strijd. Dit alles zal ook nog eens met 20 graden in de zon plaatsvinden, uiteraard gevolgd door 2 fusten. Dus wat let je om deze superzaterdag al om 10 uur bij TKB te zijn? Tot morgen!
 
Hulshof en Medema