Wedstrijd van de week
geschreven door
Bestuur

17
mei
Overzicht

Het seizoen zit er inmiddels bijna op. Met nog één wedstrijd te spelen en 43 doelpunten voorsprong op runner-up NEC Delfzijl, is winnen van Helpman 5 enkel nog een formaliteit. Theoretisch gezien is het weliswaar nog mogelijk dat NEC Delfzijl alsnog de titel pakt, maar praktisch gezien is het zeer irreëel. Een korte terugblik op het huidige seizoen:

- DE AANVOERDERSWISSEL -
Het zal rond Knockerbicker 25 zijn geweest dat Hoeksema en Kruizinga besloten om de aanvoerdersband over te dragen aan nieuw, talentvol/talentloos grut. Spruitenburg en Koerhuis kregen de taak om het Zeventiende elftal der G.S.V.V. The Knickerbockers naar een hoger niveau te tillen. Al vrij snel drukte Koerhuis zijn stempel op het beleid door het sociale wisselbeleid in te voeren. Met enige tegenzin van enkele vaste basisspelers, werd het beleid geaccepteerd en nam de zomerstop haar aanvang, zodat het voorheen Achttiende team alvast kon wennen aan de naam 18-1.

- HET BEKERAVONTUUR - 
Ter voorbereiding op het huidige seizoen besloot de secretaris van bestuur Hiemstra om het Zeventiende in te schrijven in de bekercompetitie. Met als doelstelling 'More Than Soccer' besloot bestuur De Wit als laatste daad vanuit diens machtspositie om Spruitenburg toe te voegen aan de Technische Commissie. Vanuit de Technische Commissie heeft Spruitenburg geleerd dat een goede voorbereiding het halve werk was, waardoor drie oefenwedstrijden ter voorbereiding op de competitie zeker geen overbodige luxe was. In ons kortstondige bekeravontuur toonde Brinksma aan zijn neusje voor de goal niet te zijn verloren en legde Berghuis de keeper van de tegenstander uit dat hij niet te ver voor zijn goal moest gaan staan bij een aftrap. Helaas werd de laatste wedstrijd verloren van vierdeklasser Winsum, waardoor het bekeravontuur vrij snel voorbij was. 

- EERSTE COMPETITIEHELFT - 
Het sociale wisselbeleid wierp al vrij snel zijn vruchten af. De sfeer werd beter, Kadijk werd gretig en Van Oldeniel werd week in week uit benoemd tot 'Man of the Match'. Er werd gewonnen van bijna iedere tegenstander. Helaas besloot Spruitenburg om naar een verjaardag te gaan toen we tegen NEC Delfzijl moesten aantreden, waardoor Hoeksema met het advies kwam om vanaf het begin scherp te zijn en tegengoals te voorkomen. Het tegendeel werd bewezen: binnen een kwartier keken we tegen een 0-3 achterstand aan. Ook tegen VVK keken we tegen puntverlies aan door in een epische strijd 2-2 te spelen, waar VVK van geluk mag spreken dat hun keeper de dag van zijn leven had. 

- TWEEDE COMPETITIEHELFT - 
Het geluk of het ongeluk van een kampioen? Enerzijds stonden spelers als Pol, Koerhuis en Oud op om hun bijdrage te leveren aan het team door middel van een doelpunt, maar anderzijds werd er ook vaker gelijkgespeeld tegen laagvliegers als GRC, Stadspark en Groen-Geel. De wedstrijd uit bij VVK werd met fenomenaal spel gewonnen met 1-3 en ook uit bij NEC Delfzijl konden we ons opmaken voor een vreugdevolle terugrit naar Groningen, nadat Berghuis de 3-4 binnentikte. Met nog twee wedstrijden te gaan werden de eerste voorbereidingen getroffen voor een fenomenaal kampioensfeest, want door de overwinning op NEC, stonden we maar liefst 2 verliespunten los.

- DERBY VAN HET NOORDEN - 
Voordat we konden spreken van een ware kampioenswedstrijd, moest er eerst worden aangetreden in de Derby van het Noorden: Groen-Geel 7 - The Knickerbockers 17. Dat er enige spanning in het spel van The Knickerbockers te vinden was, was op de gezichten af te lezen. Ondanks een hattrick van Spruitenburg wist de verdediging toch niet het doel schoon te houden, waardoor er na afloop een 4-4 eindstand op het bord stond. Een fust bij en voor Groen-Geel vormde het decor van de derde helft, want één ding is zeker: bij een overwinning op Helpman gaat er gefeest worden, of het nu officieel of officieus is.

- DE KAMPIOENSKRAKER -
Aanstaande zaterdag is het zover. Terwijl NEC Delfzijl 6 moet aantreden tegen VVK 6, respectievelijk de nummers 2 en 3, zal The Knickerbockers 17 het kampioenschap binnen moeten zien te slepen om 17:00 uur tegen Helpman 5. Zal het Spruitenburg en Koerhuis lukken om de titel in de wacht te slepen? Komt het allen zien!

Vermoedelijke opstelling volgens Dagblad van het Noorden: Schooten, Zittema, Hoeksema, De Matos Fernandes, Pol, Bagir, Kroes, Kadijk, Spruitenburg, Berghuis, Boersma. Wissels: Lassche, Vroom, Oud, Van Oldeniel, Koerhuis, Ashur, Drijver, Aerts, Brinksma, Boer.