Wedstrijd van de week
geschreven door
Bestuur

28
sep
Overzicht

Heren 8 - GG4

 

Het is weer eens tijd voor een klassiek stukje bord-op-schoot tijdens het lezen. Een stukje uit de oude doos. Vroeger tijden waarin er nog echt gezopen werd. Er een aanwezigheidsplicht gold om je vingers bij af te likken. Woensdagavonden waarop de dobbelstenen harder rondtolden dan de ogen van een epileptische Chinees. Kleurloze maandagavondtrainingen in de regen van Hemmo, die met een lege maag werden afgesloten in Vinkhuizen. Futloze zaterdagen waarin je louter kwaliteit tekort kwam tegen matige tegenstanders. Nelis na 15 minuten gewisseld werd wegens spierkrampen. Arvid vaker zijn entree maakte op het veld, dan dat er dagen in een week zaten. Het Naamloos Orgaan nog echt een blauwe bijbel was in plaats van een tweederangs glossy van de VOmar. En wedstrijden waarin de oude Capitan niet op de bank verpieterde.
 
Tegenwoordig is echter alles anders. De macht is uit handen gegeven. Een excellent laatste seizoen met 47 punten, waarin een kampioenschap niet de bekroning mocht zijn op 4 seizoenen de boel aansturen. Deze eer is dit jaar weggelegd voor het nieuwe duo. Serge Jonker en Jesse Garritsen staan al vanaf 2 september aan het roer van het nieuwe Heren 8. Ik hoor u denken wat er allemaal nieuw is. Niet bijster veel, behalve de nieuwe puppies Jens en Robin. Twee jonge twintigers die nog gekneed kunnen worden. Twee millennials waarin nog wel potentie zit. In tegenstelling tot generatiegenoot Gerben Houtsma, a.k.a. Houtie. Gepokt en gemazeld vindt deze Harrekiet dat hij al behoort tot de oude garde. Aan de ketting, bachelor binnen koppen, beetje aan het werk. Meneertje heeft het allemaal mooi voor elkaar. Toch zal hij altijd onze kleine puber blijven. Jens en Ruben, de wijze tip om je vooral te laten leiden door het lot. Wie weet win je ooit de staatsloterij.
 
Serge en Jesse dus. Twee waardige opvolgers dachten we aan het einde van het vorige seizoen. Na een aardige bekerronde volgde toch al snel puntverlies in Glimmen. De druk zit er dus al vroeg op in het seizoen. Bij 66 punten kraaien we victorie aldus Herr Garritsen. Bij 64 punten mag de vlag alsnog in de top mag ik hopen. In totaliteit zijn deze twee kapiteins de ideale combinatie. De power van Serge met het vernuft van Jesse. Gretigheid gedurende alle helften van de zaterdag. Qua potentie zit het er zeker in dit seizoen. Enkel minpuntje wat te noteren valt, is dat het opleidingsniveau in vroeger tijden niet bij een studentenclub thuishoorde. Er mag daarom altijd worden aangeklopt voor advies bij de echte senioren. In een tijd waarin een rechtse regering het echter in zijn hoofd haalt om ook al MBO’ers studenten te gaan noemen, vergeven we beide heren echter dat zij enkel het praktische niveau gevolgd hebben. Wees wijs, en laat je niet leiden door de waan van de dag.
 
Gevraagd advies zal ook zeker noodzakelijk zijn tegen de oude mannen van Groen Geel 4. Een weerzien met onze meest geliefde tegenstander van de afgelopen 4 jaar. Wedstrijden waarvan het verloop nooit te voorspellen was. Riante overwinningen werden afgewisseld met gênante nederlagen. Helaas niet meer het team van good-old Boike Teunissen. Onze ambassadeur van de Swim Challenge heeft zijn kicksen eindelijk aan de Groen-Grijze wilgen gehangen. Nooit meer op snelheid langs de iets te dikke voorstopper van Groen Geel 4. Je zal gemist worden zaterdag rond 14:30 uur. Een team nog wel met Nanne Bakker, Jasper Vogel, Ivar Teeuw, Vincent Neef, Arjen Clobus en Harmen van der Laan. Namen die tot een paar jaar terug de gemiddelde TKB’er nog als muziek in de oren klonken. Tegenwoordig is echter alles anders. Generatie X heeft geen idee meer  wie deze vervlogen gladiatoren ooit waren. Trek het archief er maar eens op na, en dan kom je erachter tegen wie je het zaterdag op zal nemen. Mannen, die hun naam inmiddels gevestigd hebben in de maatschappij. Beschikken over een leasebak, een lekker huisje, mooi vrouwtje en een kleine bengel. Een droom die voor een aantal van Heren 8 steeds harder realiteit aan het worden is. Namen mag u zelf invullen. Anderzijds komt de nachtmerrie van de 45-urige werkweek, gemeentelijke belastingen en de steeds verder opschuivende pensioenleeftijd steeds dichterbij. Vogel en co zullen het beamen. Laat die studententijd maar zo lang mogelijk duren. Het zal nooit meer zo worden als het was. Over die goeie oude tijd zal zaterdag nog lang worden nagepraat. 
 
Een klassiek gevecht van studenten versus arbeiders. Fust versus fust. Korenblauw versus Groen Geel. De oude rotten mogen weer even ruiken aan alles wat zij al zo lang achter zich hebben gelaten. Echter blijven de punten op TKBello. Het zal eens schitterende zaterdag worden. Een tierende Teunissen langs de lijn. Een rood aangelopen Vogel die het allemaal niet meer kan belopen. De techniek van Neef die hem nu toch echt in de steek laat. De inmiddels afgetrainde Niels, die de voorhoede weer van een aantal crossballen voorziet. Puppie Jens die eindelijk zijn belofte komt inlossen. Jesse die als een generaal zijn strategisch spelletje uitgevoerd ziet worden. 
 
Wij zetten de Totouitslag dit maal op 4-1 in het voordeel van de Heren van 8. Driemaal Raspe. De arbeiders druipen bekaaid af. Het eerste fustje zal toch weer van werkend geld zijn. Smaakt toch three maal beter. Uiteraard doen de studenten mooi mee. Geleend geld smaakt namelijk minstens zo lekker. Het zal nog een lange zaterdagnacht worden voor velen. Maandag toch maar een extra pijnstiller op het werk. Volgend seizoen mogen we het eindelijk van de andere kant gaan beleven!