Informatie Wintersport

Coronamaatregelen

Om uitjes zoals wintersport veilig door te laten gaan is het noodzakelijk om een plan op te stellen. Het is ook op dit soort uitjes uiterst belangrijk dat alle regels van het RIVM worden opgevolgd, daarnaast kan het zijn dat het land van bestemming meer en/of andere regels heeft. Deze regels dienen dan ook uiteraard opgevolgd te worden. Daarnaast zullen de volgende regels gelden:

  • In de bus moet te allen tijde een mondkapje gedragen worden.

  • In de skiliften en besloten openbare ruimtes op locatie geldt een mondkapjesplicht

  • Als de kroegen gesloten zijn, ben je na het skiën op je eigen kamer. Mengen met andere kamers mag niet, om het aantal contacten te minimaliseren.

  • De leden die een kamer delen op locatie worden gezien als huishouden. Deze kamers zijn vaak niet groot genoeg om 1.5 meter afstand te houden tussen iedereen. Probeer de afstand wel zo groot mogelijk te houden. De Snowco zorgt er voor dat zo veel mogelijk kamers gedeeld worden door team/commissiegenoten. Mocht je je hier niet prettig bij voelen, schrijf je dan niet in.

  • Als de kroegen open zijn, dien je je aan alle regels te houden van de plaatselijke horeca.

  • Als je (milde) coronaklachten hebt, mag je niet mee!

Verder willen we jullie graag op het hart drukken dat deze wintersport anders gaat zijn dan we gewend zijn. Het kan zijn dat Après-skiën geen optie is in januari. In Risoul worden drukke voorbereidingen getroffen om toch zoveel mogelijk open te kunnen. Toch kunnen we hier niet van uitgaan, daarom kan het zijn dat het après-skiën gebeurt in de eigen kamer met alleen je kamergenoten.

Annuleringsverzekering
We raden iedereen ten zeerste aan om de Zenverzekering te nemen die Ski-line aanbiedt. In dat geval kun je tot 24 uur van tevoren annuleren in het geval dat je bijvoorbeeld ziek wordt, coronaklachten krijgt of door andere omstandigheden niet mee kan. Deze kost €35 en is in het portaal te boeken. Deze is niet later bij te boeken, dus doe dit direct. Bovendien loop je het risico om je geld kwijt te zijn zonder Zenverzekering, als de club de wintersport van te voren niet veilig acht.

Materiaal
Materiaal wordt in Nederland gehuurd en kan tot 7 dagen van tevoren kosteloos geannuleerd worden.

Annuleringsvoorwaarden
In het geval het RIVM een negatief reisadvies geeft voor het land van bestemming, wordt de wintersport geannuleerd door Ski-line. Door de cashback garantie krijgt iedereen zijn geld terug. Zie de volgende link:  https://www.ski-line.be/student/faq#corona=zie-ik-mijn-geld-terug-wanneer-ski-line-mijn-reis-annuleert 


In het kort:

Bij persoonlijke annulering tot 24 uur van tevoren met Zenverzekering met geldige en/of geattesteerde reden: Geld terug.

Bij persoonlijke annulering tot 24 uur van tevoren met Zenverzekering zonder geldige en/of geattesteerde reden: Voucher (kan het jaar daarop doorverkocht worden aan andere leden)

Voor de volledige voorwaarden zie de PDF bestanden onderaan.


In de onderstaande tabel zijn de kosten bij annulering zonder Zenverzekering/annuleringsverzekering te zien.


Hoeveel weken van te voren

Kosten

tot 8 weken

100 euro

tot 6 weken

25% van de prijs (of €100 indien lager dan de boekingsprijs)

tot 4 weken

50% van de prijs

tot 1 week

75% van de prijs

vanaf 1 week

100% van de prijs


Ruilen

Tot 21 dagen van tevoren kan er geruild worden met een ander lid en kan de boeking nog gewijzigd worden. De betaling dient onderling geregeld te worden. 

Tot 7 dagen van tevoren kan er geruild worden maar moet de gehele boeking overgenomen worden m.b.t. lessen en/of andere specifieke items.

Als je wilt ruilen, geef dit eerst door aan de Snowco!


Betaling: 

Skiline vereist het voorschot binnen zeven dagen. Omdat dit echter een internationale betaling betreft, vragen wij jullie om direct de €150 over te maken zodat je boeking zeker niet buiten die termijn valt. De complete betaling moet uiterlijk 30 november voldaan zijn, houd ook hier weer rekening met de vijf dagen die het kan kosten om geld over te maken. Let hier dus goed op! In het geval van annulering is het ook belangrijk om het voltallige bedrag te hebben overgemaakt zodat je ook beschermd bent tegen de kosten van een leeg bed. Ook wordt het proces om je geld of een voucher te krijgen makkelijker als het hele bedrag betaald is. 

Hoewel op de site van Ski-line staat dat de borg via creditcard moet, kan dit gewoon contant geregeld door de snowco. Ook hier zal nog informatie over volgen.


Hieronder staan twee PDFs van Ski-line waar de annuleringsvoorwaarden en de Zenverzekering verder worden uitgelegd. Daarnaast zijn hier de vaak gestelde vragen te vinden: https://www.ski-line.be/student/faq


  1. Skizenverzekering

  2. Annuleringsvoorwaarden