Over TKB

Knickerbockers: More than soccer!


Algemeen

Naam:

Groninger Studenten Voetbalvereniging The Knickerbockers

Opgericht:15 februari 1967
Tenue:Korenblauw shirt, zwarte broek, korenblauwe sokken
Heren elftallen:18
Dames elftallen:9
Competitie Heren 1:Derde klasse C
Competitie Dames 1:Eerste klasse B
Bankrekeningnummer:NL92 ABNA 0456 6869 32
KvK-nummer:40023637
KNVB-nummer:BBBD58EAccommodatie

Naam:TKBello
Kantine:Appleknockers Flophouse
Adres:Blauwborgje 13, Groningen
Kleedkamers:ACLO SportcentrumDSC_0309.jpg


Voetbal
Onze slogan geeft precies weer hoe de cultuur binnen G.S.V.V. The Knickerbockers is. Natuurlijk staat het voetbal hoog in het vaandel, maar ook daarnaast spelen gezelligheid en een maatschappelijke betrokkenheid ook een grote rol. Als grootste voetbalvereniging van Noord-Nederland spelen er elke zaterdag 27 seniorenteams, waarvan negen damesteams. Het eerste herenteam speelt op dit moment in de derde klasse. Onze dames spelen in de eerste klasse. Hieronder heeft The Knickerbockers herenteams die spelen variërend van de hoofdklasse tot 5e klasse reserve. Ook de reserve damesteams spelen zowel op hoog als op recreatief niveau. Er is dus voor ieder wat wils.​


IMG_7058.jpg


Activiteiten
Naast het voetbal barst het binnen onze vereniging van de leuke, door leden georganiseerde, activiteiten in en rondom ons clubhuis, het "Appleknockers Flophouse". Jaarlijks worden er aan het eind van het seizoen twee toernooien georganiseerd waarbij voetbal en feest hand in hand gaan. Op het Knockerbicker voetballen de laag spelende teams van TKB tegen teams vanuit heel Nederland. Sinds 1988 komen op International Tournament teams uit heel Europa om tegen elkaar en tegen de hoogste teams van TKB te spelen, en in één weekend meer dan 10 000 liter bier op te drinken. Daarnaast worden er gedurende het jaar themafeesten georganiseerd waarbij het clubhuis wordt aangekleed in de bijbehorend thema's. Met kerst wordt er op het kerstfeest de legendarische bierestafette gehouden. Tevens wordt er rond april een Goede Doelendag georganiseerd. Zo werd er in april 2022 €5000 opgehaald voor Jeugdfonds Sprot & Cultuur. Ook gaat ieder jaar een grote groep Knickerbockers op wintersport en op stedentrip met het lenteuitje. Tenslotte organiseren we jaarlijks een Nieuwelingenweekend waar nieuwe leden elkaar op een ontspannen manier beter kunnen leren kennen en alvast aan de echte Knickerbockersfeer kunnen proeven.

Velden
Sinds een aantal jaren beschikt The Knickerbockers over een Rubber Ingestrooid Kunstgrasveld (RIK), waardoor er ook met slecht weer gewoon getraind kan worden. In de zomer van 2012 is het RIK voorzien van een nieuwe toplaag, waardoor het kunstgrasveld er weer fantastisch bij ligt. In de zomer van 2014 is er een tweede kunstgrasveld aangelegd. Dit veld heeft de naam JANS (Jans Arends Negende Speelveld) gekregen.

Sociale karakter
The Knickerbockers kenmerkt zich door haar sociale karakter. Na een paar maanden Knickerbockers zul je vele leden goed kennen en met welke TKB-er dan ook een goede avond aan de bar hebben. Het sociale karakter van onze club uit zich ook in andere vormen.

Knickerbockers, More Than Soccer!

tkbello.jpeg