Vertrouwenscontactpersoon

Vertrouwenscontactpersonen G.S.V.V. The Knickerbockers

The Knickerbockers wil haar leden een omgeving bieden waarin ze altijd naar iemand toe kunnen stappen met problemen zoals elke vorm van overschrijdend gedrag. Dit kan bijvoorbeeld gaan om chantage, agressie, discriminatie of (seksuele) intimidatie. Om te voorkomen dat leden met dit soort problemen blijven rondlopen, heeft het bestuur besloten om zowel twee interne VCP'ers aan te stellen als een externe VCP'er. Voor de interne VCP'ers is gekozen voor zowel een man als een vrouw, waardoor belanghebbenden zelf kunnen kiezen wie ze aanspreken. 

Voor deze taken zijn als interne VCP'ers Hidde Plantinga (+31 638384389) en Indy Aasman (+31 637277119) aangesteld. Als externe VCP'er is Belí de Jong aangesteld (+31 640029526). De foto's zijn op volgorde van de namen te vinden onderaan de beschrijving.

De vertrouwenscontactpersonen zijn aanspreekbaar voor alle leden, trainers en andere belanghebbenden. Deze gesprekken zijn in vertrouwen, tenzij er sprake is van seksueel overschrijdend gedrag of als het onze leden in gevaar brengt. In dat soort gevallen moeten wij altijd een melding maken bij de bond (dit is niet hetzelfde als een aangifte en heeft nog geen directe consequenties), maar jij als melder kan anoniem blijven. Dit geldt ook voor het inlichten van de rest van het bestuur. 

De vertrouwenscontactpersonen zijn te bereiken via hun telefoonnummer, je mag ze altijd bellen of appen om een afspraak in te plannen. Daarnaast is het uiteraard ook altijd mogelijk om iemand van het bestuur te benaderen. 

Hidde.jpg
Hidde Plantinga
Indy.jpg
Indy Aasman
Beli.jpg
Belí de Jong