Nieuws

Dames 1 laat twee punten liggen in Klarenbeek

Dames 1 ontbreekt het nog altijd aan het nodige geluk. Tegen kampioenskandidaat Klarenbeek knokte onze hoofdklasser voor elk duel, kwam het twee keer voor, maar zag het de thuisploeg in de laatste seconde gelijk maken.

Al maanden heeft de ploeg te maken met de nodige vakantiegangers en geblesseerden. Zo ontbraken deze keer naast Robin ook nog Beli, Anja, Stella L, Jet, Marthe en Annahita (die op de training tegen een knieblessure opliep). Zodoende waren er nog maar twaalf spelers uit de oorspronkelijke selectie van 1 over. Gelukkig wilde Marloes de lange reis naar midden Nederland meemaken.

De opstelling was daardoor als volgt: Nikki, Floor, Stella K, Carmen, Rose, Tine, Marit, Jil, Robina, Fred en Tjitske. Zij kregen de eerste tien minuten een ware stormloop over zich heen en moesten vol in gevecht voor iedere bal. Weer tien minuten later stond het 0-2. Tjitske ontfutselde slim de bal van de doelman en schoot vanaf twintig meter beheerst met links in het lege doel. Bij de 0-2 gaf zij ook nog eens de assist op de doorlopende Marit, die een knappe actie dito afrondde.

Helaas bleef Klarenbeek drukken en stond het een kwartier later weer gelijk. Dat zeker aan de 1-2 een overtreding op Robina voorafging, gaf volgens coach Jorrit maar weer eens aan dat “het makkelijk fluiten is tegen lieve studentes”. Kort na de 2-2 kreeg Klarenbeek bovendien een strafschop, zodat Jorrit zijn conspiracy theory (dames 1 kreeg nog geen enkele strafschop dit seizoen, ondanks de nodige kansen daarop) in zijn ogen helemaal bevestigd zag. Gelukkig had Nikki veel naar Dudek gekeken vroeger en schoot Klarenbeek dat buitenkansje over na de slimme afleidingsmanoeuvres van onze keeper.

Na de rust stond TKB zeker verdedigend een stuk beter. De linies speelden bij balverlies korter op elkaar. In balbezit werd er ook prima gevoetbald. In de 60e minuut kwamen Loes en Hannah voor de nog niet geheel fitte Tine en Tjitske. Vijf minuten later had Hannah na een goede actie van Fred al laten zien dat haar positie op de bank volledig onterecht was: 2-3.

Vervolgens ging het spel over en weer. TKB hield goed tegen en als er al iemand was die het de verdediging lastig maakte, was Nikki een zekerheid. Continu toonde ze haar prima vorm. Ondertussen liet Fred een paar kansjes op 2-4 liggen. Bij een van die ballen eindigde de aanval bij Jil, die in een duel hardhandig tegen de grond werd gewerkt. Einde Jil, terwijl er geen wissels meer waren en nog vijf minuten te spelen.

Dat het Dames 1 niet mee zit bleek maar weer daarna, want in de vijfde minuut van de blessuretijd kwam Klarenbeek alsnog langszij met een klutsgoal. Zo kreeg de ploeg voor de zoveelste keer dit seizoen tekort en blijft het tegen degradatie knokken. Heel jammer, want echt iedereen speelde een fantastische wedstrijd.

Afgelopen zaterdag 11 maart was de wedstrijd tegen Sporting´70 afgelast. De uitslagen op de andere velden waren echter opnieuw niet positief. Komende zaterdag moet het team thuis tegen SSS. Een absoluut sleutelduel, maar dames 1 zal dan iets moeten doen aan de zeer matige thuisreeks: twee punten uit zes wedstrijden. Een groot verschil met uit: acht gespeeld en elf punten. Er zal dus afgerekend moeten worden met dit thuis phantom, ofwel de Flopziekte. Waarschijnlijk verzamelt TKB da-1 aanstaande zaterdag dan ook in Zwolle.

Dit was het eerste verslag van Dames-1. Vanaf nu worden de prestaties hier wekelijks bijgehouden door de speelsters.