Nieuws

Dames 1 vergeet zichzelf te belonen tegen Reiger Boys 

Dames 1 heeft nog altijd geen enkele thuiswedstrijd binnen kunnen slepen voor het trouwe publiek dat altijd langs de lijn staat. De tegenstander was dit keer Reiger Boys, dat helemaal vanuit Heerhugowaard naar TKBello was afgereisd. Vorige keer werd een 1-0 achterstand in de laatste 10 minuten omgebogen tot een 1-3 en ging Dames 1 met de 3 punten terug naar Groningen. Het vertrouwen dat de 3 punten dit keer in Groningen bleven zat er dus zeker wel in. 

Helemaal passend in het seizoen, raakte vorige week Robina geblesseerd en mocht ze nu langs de kant toekijken. Ook leek het in het begin misschien nog mis te gaan met Beli en Stella K, die allebei de warming up moesten afwachten om te kijken of ze überhaupt wel konden beginnen. Gelukkig had Stella het gevoel het wel aan te kunnen en startte ze naast Carmen centraal achterin. Wel een meevaller was dat de spits Fredje Frederique Versteeg na 2 weken weer terug was van vakantie, het leek er nog even op dat ze de hele week vast zou zitten in Duitsland maar dat viel gelukkig mee. Omdat Fred weer terug in de spits kwam, kreeg Hannah een nieuwe rol. Die mocht een linie terug en op middenveld gaan lopen, met als opdracht: ren zoveel mogelijk mee naar voren en ren een tegenstandster helemaal kapot. Want zoals Jorrit het zegt: ‘’Hannah haar conditie is minstens Nederlands elftal waardig’’. De opstelling was als volgt: Nikki, Marthe, Stella K, Carmen, Marit, Tine, Hannah, Laura, Fred, Anja.

Er stond een stevige wind over het veld en Dames 1 begon de eerste helft met wind tegen. Anders dan normaal werd er vanaf het begin af aan hoog druk gezet bij Reiger Boys. Te merken was dat zij voetballend niet het sterkste team zijn en ze kwamen er vaak ook niet helemaal goed uit. Dit resulteerde in een aantal kleine kansen voor TKB, maar nog geen hele dikke. Door de wind tegen werd Dames 1 gedwongen laag te blijven voetballen en dit werkte juist heel goed. Mooie combinaties kwamen hieruit met het middenveld en de aanval. Tine en Marit heersten op het middenveld en Reiger Boys had daar niks te vertellen. Met een goed gevoel werd met 0-0 de rust ingegaan, wetende dat de tweede helft met de wind mee zou zijn. 

In de tweede helft ging Dames 1 door met voetballen en met zijn allen er vol voor strijden. Nu waren er een aantal grotere kansen, waaronder voor Anja, Fred en Hannah, die er net zo goed in hadden kunnen vliegen. Helaas had Reiger Boys een grensrechter meegenomen die iets te vaak zijn vlag onterecht omhoog deed, tot grote frustratie van Jorrit en het publiek. Ook in de tweede helft bleef het 0-0. Een grote teleurstelling, vandaag was Dames 1 vergeten zichzelf te belonen nadat het een goeie sterke pot had gespeeld en het meer verdiend had. Man of the Match was Tine, die als ware stofzuiger alle ballen heeft opgeruimd en ook aanvallend een belangrijke rol speelde. Het gelijkspel werd nog wel semi gevierd met Spaanse hitjes op de bar, omdat een Chileense vriend van Jorrit op bezoek was en die had een fust cadeau gedaan. 

Volgende week speelt Dames 1 een inhaalwedstrijd tegen Sporting en mag het weer thuis spelen. Jammer genoeg missen we dan Marit die op commissieweekend is. Maar met deze instelling en een beetje meer geluk in de afwerking moet het echt kunnen.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen