Nieuws

TKB Dames 1 sluit competitie positief af

Dames 1 wist dat met nog twee wedstrijden te spelen in de Hoofdklasse dat de 10e plaats het hoogst haalbare was. Met de van een wereldreis teruggekeerde Robin trad TKB tegen Stiens aan in de hoop directe degradatie definitief te kunnen ontlopen. Nabij Leeuwarden lieten wij ons van onze beste kant zien. Met dominant spel werd Stiens in de eerste helft kansloos gelaten en de 0-2 (2x Fred, assists Robin en Stella Keun) ruststand was meer dan verdiend.

Na de thee werd het ook direct 0-3 via Robin, ditmaal op aangeven van Fred. Vervolgens ging Stiens vol druk zetten, maar de twee sterke spitsen (eentje gaat betaald voetbal spelen voor Heerenveen) hadden weinig in te brengen tegen onze verdedigers. Uiteindelijk werd het wel 1-3, maar daar bleef het bij.

Daarmee was directe degradatie afgewend. Om tiende te worden moest afgelopen zaterdag een punt gepakt worden tegen kampioen Berkel. Ook nu een zeker in de eerste helft uitstekend TKB, dat liefst vier grote kansen creëerde. Helaas schoot alleen Tjitske er eentje in en was het 1-1 bij rust na een zondagsschot.

Het is te hopen voor Berkel dat het volgend jaar ook af en toe op zondag mag spelen. Ook de tweede goal was immers een zondagsschot: een corner vloog zomaar binnen. Gelukkig bleef TKB knokken voor een resultaat. En na de nodige kansen kwam de gelijkmaker alsnog. Robin bleef bij een strafschop uiterst koel: 2-2. Daardoor is Dames 1 tiende geworden in de hoofdklasse. Aanstaande zaterdag speelt het thuis tegen Be Quick 2 uit Zwolle, in de eerste ronde van de nacompetitie. Kom ons steunen!