Nieuws

Update Trainingen

Knickerbockers,

In de afgelopen weken is er voor veel verenigingen onduidelijkheid geweest over het wel of niet kunnen trainen. Wij hebben hierover ook veel vragen ontvangen en dit snappen wij heel goed. 

Wij zijn nog niet begonnen met trainen en dat heeft de volgende reden: 

  • Wij moeten ons houden aan de voorschriften van het Sportcentrum. Het Sportcentrum is een instantie die valt onder de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de Hanzehogeschool (Hanze). Daarom moeten zij zich houden aan de opgelegde maatregelen vanuit de RUG en Hanze. Dit heeft als gevolg dat wij niet zelf een trainingsschema kunnen opstellen en direct uitvoeren. De RUG en Hanze willen dat er eerst proef wordt gedraaid met een paar teams om te kijken of het trainen in goede banen geleid kan worden volgens de opgestelde regels. Hierdoor hebben wij besloten dat heren 1, 2 en dames 1 beginnen met trainen in aangepaste vorm vanaf dinsdag 26 mei. 

De week erna zullen er selectietrainingen zijn, ook in aangepaste vorm, voor nieuwe leden (dus niet voor de huidige selectie). Op deze manier krijgen wij ondanks de situatie alsnog een beeld van de nieuwe spelers.  Vanaf 8 juni gaat, onder voorbehoud, de hele selectie trainen; heren 1, 2 en 3 en dames 1, 2 en 3. 

Het is niet mogelijk om ook alle andere teams volgens het originele trainingsschema te laten trainen: dit omdat er dubbele begeleiding moet zijn bij de groepen en omdat er maximaal 20 sporters tegelijk mogen trainen. Voldoen aan beide vereisten is niet mogelijk als we het originele trainingsschema willen volgen. Omdat wij toch graag de mogelijkheid willen bieden om spelers van andere teams te laten trainen, komen er vanaf 8 juni 4 “open trainingen” per week bij. Voor deze open trainingen kunnen leden zich inschrijven. Deze open trainingen zullen een capaciteit hebben van 20 spelers per training. De 4 open trainingsblokken zijn onderverdeeld in 3 groepen voor de heren en 1 groep voor de dames. Verdere informatie over de inschrijvingen en werkwijze volgt. 

Alles wat hierboven is besproken, is onder voorbehoud dat de regels worden gevolgd en de ontwikkelingen rondom het coronavirus stabiel blijven. Het protocol dat gehandhaafd moet worden tijdens de trainingen staat op de website van TKB onder het kopje Club en dan Corona protocol trainingen. Zorg dat je dit protocol aandachtig hebt doorgenomen voordat je aan een training meedoet, dit geldt voor elke training.  

Wij zullen jullie verder informeren met de details als deze bekend zijn. 

Wij hopen jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en een beetje duidelijkheid te hebben geschept voor wat nu mogelijk is. 

Namens het bestuur,

Met sportieve groet,

Simone Toneman 


 

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen